Diners Club

Diners club kreditkort och betalkort

Diners Club är pionjären inom att ”köpa på krita”. Startpunkten gick år 1950 då affärsmannen Frank McNamara lämnade sina adressuppgifter i stället för kontanter på en restaurang. Han fick därefter en faktura för kostnaden för besöket. Dagens Diners Club kreditkort/betalkort fungerar på ett liknande sätt. Alla köp som görs under en månad samlas på en faktura som skickas ut den 20:e nästföljande månad. Delbetalning är möjlig, och då löper ränta på den del av fakturabeloppet du inte betalar.

Diners Club har ingen gräns för hur mycket du får handla för per månad eller i ett enskilt köp. Det rekommenderas emellertid att den som vill göra ett köp på mer än 50 000 kr kontaktar kundtjänst.

Här nedan kan du läsa mer om Diners Clubs privatkort, kreditkortsföretagets bonusprogram samt hur du går tillväga för att ansöka.


Diners Club privatkort

Diners Club privatkort är namnet på det huvudsakliga betalkort som kreditkortsföretaget erbjuder. Det finns även ett kort kopplat till SAS EuroBonus, men det är egentligen bara just kopplingen till SAS som skiljer korten åt. Nyteckning av SAS EuroBonus-kortet är för tillfället (korrekt per juli 2016) inte möjligt.

Privatkortet är ett betalkort/kreditkort utan övre köpgräns. Årsavgiften är 525 kr och andra avgifter inkluderar avgift för kontantuttag och valutapåslagsavgifter. Till varje konto kan extrakort kopplas. Avgifter för pappersfaktura tillkommer inte, vilket är en större fördel. Hos andra kreditkortsföretag kan du behöva betala över 300 kr per år i bara fakturaavgifter.

Kopplat till kortet finns en kompletterande reseförsäkring för resor du köper med kortet. Du har även tillgång till exklusiva flygplatslounger världen över och får varje månad (i samband med fakturan) en rad erbjudanden. En lite intressant sak är att du kan välja din egen PIN-kod. En annan fördel är att du alltid har full koll på dina köp och uttag, detta genom en app. Appen finns för både iPhone och Android.


Diners Club privatkort bonus

Diners Club bonusprogram är inriktat mot en ökad standard vid resor samt upplevelser. Det är inte, till skillnad från vad som är vanligt hos andra utgivare, fokuserat på intjänande av poäng som sedan kan användas för att köpa tjänster eller varor. I stället ger kortet fördelar såsom entré på flygplatslounger, rabatter på restauranger, billigare flygresor, med mera. Exempel på förmåner är:

  • Rabatt på restaurangbesök
  • Rabatt på hyrbil
  • Rabatter på hotell
  • Inbjudan till exklusiva evenemang
  • Förtur till biljetter till evenemang
  • Rabatt på flygresor

Diners Club finns i hela världen och i varje land finns skräddarsydda erbjudanden. Genom programmet Diners Club Privileges kan du ta del av förmåner i hela världen.


Så här ansöker du om Diners Club privatkort

Diners Club är såväl utfärdare som inlösare. Det finns därmed inte någon bank som mellanhand mellan dig som kund och kreditkortsföretaget. Det innebär i sin tur att det bara är företaget självt som kan utfärda kort.

Om du vill ansöka om ett Diners Club privatkort eller SAS EuroBonus Diners Club ska du gå till webbplatsen för kreditkortsföretaget. Här väljer du först vilket kort du vill ha och följer sedan instruktionerna.