Swedbank

Swedbank kreditkort

Swedbank kreditkort är ett MasterCard som är enkelt att ansöka om och som inte har en mängd krångliga villkor. Det är ett klassiskt kreditkort med vilket alla dina inköp samlas på en månadsvis faktura. Samtidigt får du mer än så, till exempel en köpförsäkring som gäller både online och i vanliga butiker.

Hos Swedbank ansöker du om en kredit på mellan 10 000 – 60 000 kr. Du kan specificera kreditbeloppet i jämna tiotusental. Den räntefria kreditperioden är upp till 55 dagar.

Fördelar Swedbank kreditkort

 • Ingen årsavgift för nyckelkunder
 • Betalskydd kan tecknas till
 • Kompletterande kortförsäkring ingår, likaså en köpförsäkring
 • Alltid många erbjudanden inom bonusprogrammet Priceless
 • Förhållandevis låg ränta
 • Extra trygghet när du handlar på nätet

Nackdelar Swedbank kreditkort

 • Avgift tas ut för uttag
 • Årsavgift

Ansök om Swedbank kreditkort

Du kan ansöka om ett Swedbank MasterCard både online via ett formulär, i internetbanken om du redan är kund samt via telefon. Är du inte kund i banken är det enklast att skicka in formuläret på webbplatsen. Det är bara en sida med uppgifter att fylla i och sedan kan du direkt gå vidare till signering.

Du börjar med att fylla i personuppgifter. Sedan går du vidare och fyller i uppgifter om ditt hushåll och din ekonomi. Slutligen anger du önskad kreditgräns. Lite annorlunda är att du både kan ansöka om en fast kreditgräns (jämna tiotusental mellan 10 000 – 60 000 kr) eller låta Swedbank efter kreditupplysning ge dig högsta möjliga kreditbelopp.


Bonusprogram och andra förmåner med Swedbank kreditkort

Sedan juni 2016 erbjuder Swedbank inte längre konceptet ”Mer”. Detta koncept omfattade två kreditkort som vart och ett var kopplat till bonusprogram. Istället finns bonusprogrammet Priceless, som är ett koncept med olika exklusiva erbjudanden. Det handlar till exempel om rabatter på hotellvistelser och andra upplevelser, två för en-erbjudanden på konserter och musikaler samt rabatter på hemelektronik.

En annan förmån är den köpförsäkring som automatiskt aktiveras för varje köp du gör. I köpförsäkringen ingår en förlängd garanti, till exempel för hemelektronik, prisskydd samt allrisk. Swedbank kreditkort har också en kompletterande kortförsäkring när du köper en resa.


Villkor för Swedbank kreditkort

Hos Swedbank gäller de vanligen förekommande villkoren när det gäller ålder, inkomst, med mera. För att kunna få din ansökan beviljad krävs att:

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har en fast inkomst
 • Du inte har några betalningsanmärkningar

Swedbank gör en kreditkontroll utifrån de uppgifter som man inhämtar från Upplysningscentralen.


Räntor och kostnader för Swedbank kreditkort

För Swedbank kreditkort MasterCard tas en årsavgift på 195 kr ut. Denna avgift kan dock slopas om du är nyckelkund i banken. För eventuellt extrakort utgår aldrig årsavgift.

Den nominella räntan på utnyttjad kredit är 10,45% (effektiv ränta vid 20 000 kr i kredit är 10,74%). För kontantuttag debiteras du minst 35 kr (3%).


Kundtjänst hos Swedbank kreditkort

Swedbank erbjuder personlig service under dygnets alla timmar, alla dagar i veckan. Du får enklast kontakt via telefon, men det finns också ett formulär på sajten att använda. Som befintlig kund kan du också använda dig av bankens app samt av automatiskt talsvar för att göra ärenden. Swedbank har även kundtjänst på Facebook.

Telefon: 0771-22 11 22
Kortservice: 0771-48 00 40 (till exempel för spärr)