Eurocard

Eurocard kreditkort med räntefri kredit och förmåner

Eurocard är ett kreditkortsföretag som erbjuder betalkort/kreditkort för såväl privatpersoner som företag. Den grundläggande affärsidén är att förenkla för dem som reser mycket, men korten fungerar givetvis utmärkt även på ”hemmaplan”. Eurocard är en svensk aktör som ägs till 100% av SEB. Bolaget bildades faktiskt redan 1959, som den första kortkreditgivaren i Sverige.

Här nedan kan du läsa om de två kreditkorten Gold respektive Platinum, vilka tjänster som ingår, vad korten kostar och hur du gör för att ansöka.


Eurocard kreditkort

Eurocard kreditkort finns i två varianter, nämligen Gold och Platinum. Båda är i grunden betalkort och du får en faktura på föregående månads köp i slutet av månaden därpå. Emellertid finns också möjlighet till delbetalning. Efter att du har ansökt om ett ”delbetalningsutrymme” kan du sedan betala det lägsta beloppet som anges på fakturan och skjuta resten av kostnaderna framåt. För denna förmån betalar du naturligtvis ränta. Du har 45 dagars räntefri kredit med Eurocards båda kort.

Både Gold och Platinum saknar övre köpgräns. Kreditgränsen är givetvis fast (upp till 40 000 kr) vid delbetalning, men det finns inget gränsbelopp när det gäller enskilda köp. En annan fördel är att du kan använda korten för trygga och säkra betalningar på nätet. Eurocard är också en av pionjärerna när det gäller kontaktlösa betalningar. Kortet har stöd för såväl QR-koder och NFC-taggar som trådlös betalning med smarta klockor såsom Apple Watch.

För båda korten ingår en del extratjänster och förmåner utan extra kostnad. För både Gold och Platinum ingår följande:

  • Delbetalning av faktura
  • Avbeställningsskydd
  • Ingen köpgräns
  • Tillgång till lounger
  • Full koll på användning via app till både iOS och Android.

För Platinum ingår en ytterligare uppsättning förmåner, såsom till exempel:

  • Concierge service
  • VIP-lounger på flygplatser
  • Allriskförsäkring

Det finns även ett antal valfria tillägg att teckna till. Ett exempel är olycksfallsförsäkringar med livskydd. Sådana kan tecknas för två personer (ett par) på samma kort.

Eurocard Gold kostar 525 kr per år eller 45 kr per månad. Platinum kostar 1500 kr per år eller 130 kr per månad. Du väljer själv om du vill betala månadsvis eller årsvis. För kontantuttag utgår en avgift på 3% (minst 40 kr per gång). Valutaväxlingspåslaget är 2%.


Eurocard kreditkort bonus

Eurocard har inget typiskt bonusprogram genom vilket du som användare kan tjäna in poäng som du därefter löser in mot varor eller tjänster. I stället har du en mer eller mindre statisk katalog med rabatter och erbjudanden att utnyttja. Den som är Platinum-kund kan till exempel boka exklusiva resepaket till mer exklusiva destinationer runt om i världen. Andra förmåner inkluderar rabatt på bilhyra, rabatter på villatjänster och billigare resor vid bokning med Expedia.


Så här ansöker du om Eurocard kreditkort

Eurocard ges ut exklusivt av Eurocard AB och du kan därmed inte ansöka om det hos exempelvis din vanliga bank. Det enklaste sättet att ansöka om kortet är via webbplatsen. Här finns ett formulär att fylla i och när du är klar med det är det bara att invänta besked om du har blivit accepterad som kund eller inte.