Bank Norwegian

Norwegian kreditkortNorwegian-kortet är namnet på Bank Norwegians kreditkort, som fungerar som en komplett kreditlösning. Kopplat till kortet, som sedan juli 2016 är ett VISA-kort, finns ett bonusprogram, CashPoints, och varje inköp ger dig poäng som du kan använda för att betala flygresor hos flygbolaget Norwegian.

Bank Norwegians kreditkort är helt avgiftsfritt. Du betalar ingen årsavgift och heller inga transaktionsavgifter för köp eller bankomatuttag. Att ansöka är enkelt – hela ansökningsprocessen sker online. Även fakturabetalningar kan göras online, detta via ”MinSida”.

Maximalt kreditbelopp är 100 000 kr och du har upp till 45 dagars räntefritt.

Fördelar Bank Norwegian

 • Ingen årsavgift
 • Inga avgifter för kontantuttag
 • Bonus på precis alla inköp
 • Använd dina bonuspoäng för att betala flygresor
 • Full tillgång till kredithistorik, fakturor, med mera via Norwegians internetbank

Nackdelar Bank Norwegian

 • Bonus kan användas endast för betalning av flygresor
 • Något kortare räntefri kredit (45 dagar) än genomsnittet
 • Något snåla öppettider för kundtjänst

Ansök om Norwegian kreditkort

Ansökan om Norwegian-kortet görs enkelt online via ett ganska kort och okomplicerat formulär. Du anger personinformation och den övriga information som handläggarna behöver för att handlägga din ansökan för att därefter signera din ansökan digitalt via BankID.

Bank Norwegian gör en kreditkontroll med en kreditupplysning som grund. Blir du godkänd i den kommer du inom kort att få hem ditt kreditkort samt de övriga uppgifter och den information du behöver för att kunna komma igång med att använda kortet direkt.

Bonus och andra förmåner Bank Norwegian

Norwegian-kortet är anslutet till flygbolagets bonusprogram CashPoints och varje krona i inköp med kreditkortet ger poäng som kan användas för betalning av flygresor. Insamlingen av CashPoints gäller alltså inte bara köp av flygresor utan alla inköp, detta både i Sverige och utomlands. En (1) CashPoint är detsamma som 1 NOK.

Andra förmåner kopplade till kortet är gratis reseförsäkring och kostnadsfritt avbeställningsskydd i det fall kortet används för att betala resan. Att nämna är också att du har möjlighet att själv välja din egen PIN-kod.

Villkor Bank Norwegian

De grundläggande villkoren för att kunna ansöka om Norwegian-kortet är:

 • Minst 18 år fyllda
 • Folkbokförd i Sverige de senaste tre åren
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Godkänd kreditprövning

Räntor och kostnader Bank Norwegian

Du betalar ingen årsavgift för Norwegian-kortet och det tillkommer inga kostnader för kontantuttag eller bankomatuttag (förutom eventuellt valutapåslag).

Årlig nominell ränta är 16,99% (1,41% per månad) och den effektiva räntan är 18,36%. Uppgifterna är korrekta per juli 2016.

För fakturan betalar du inget extra för e-faktura. Vill du ha en pappersfaktura i brevlådan betalar du 45 kr per fakturatillfälle. Det är ett ganska häftigt pris och det är tydligt att Norwegian vill komma ifrån att behöva skicka ut pappersfakturor.

Kundtjänst Bank Norwegian

Norwegians kundtjänst har öppet mellan kl. 08-16 alla vardagar (telefon mellan kl. 10-16).

Telefon: 0770-457766
E-post: post@banknorwegian.se