ICA Banken

ICA kreditkortICA Banken kreditkort, eller Bankkort Plus, är benämningen på det av ICA:s totalt fyra kort som kan användas med ett kreditkonto. Det är MasterCard som ICA har valt att samarbeta med.

Kreditkortet är försett med inte mindre än tre kostnadsfria försäkringar och allt du köper med kortet i ICA-butiker, hos ICA på nätet samt hos en del utvalda partners ger bonuspoäng som du sedan använder för valfria inköp på ICA. Alla butiker i hela landet är anslutna till bonusprogrammet.

När du ansöker om ditt kort får du ange ett kreditbelopp på mellan 20 000 – 100 000 kr. Den räntefria kredittiden kan vara upp till 60 dagar.

Fördelar ICA Banken

 • Allt samlat på en faktura och alla erbjudanden laddas på kortet
 • Upp till 60 dagars räntefri kredit
 • Möjlighet att ha både kortkredit och ett vanligt konto
 • Bonus på köp hos ICA
 • Kredit upp till 100 000 kr
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Nackdelar ICA Banken

 • Det kostar att ha kortet
 • Du får bara poäng på köp hos ICA

Ansök om ICA Banken kreditkort

När du vill ansöka om ett ICA Banken kreditkort kan du med fördel genomföra hela processen online. På ICAs webbplats finns ett digitalt formulär och när du har fyllt i alla obligatoriska uppgifter kan du signera din ansökan med mobilt BankID. Det är ganska många uppgifter du ska ange, däribland önskad kreditnivå, syfte med krediten, personuppgifter samt detaljer om din ekonomi. Hela formuläret ska dock inte ta mer än fem minuter att fylla i.

När din ansökan har kommit ICA Banken tillhanda görs en kreditupplysning via UC och därefter sker en kreditkontroll för att se om du kan beviljas kortet. Om du redan är kund hos ICA (till exempel kundkort) eller inte, har normalt ingen betydelse för ICA Bankens bedömning.


Bonusprogram och andra förmåner ICA Banken

Ditt ICA kreditkort kopplas till handlarens bonusprogram och för alla inköp du gör hos ICA samt hos ett par utvalda partners, till exempel Apoteket Hjärtat, tjänar du poäng. Det är 1% av varje inköp som går till ditt poängsaldo och når du upp till 2500 poäng kommer du att få en bonuscheck. Checken är i pappersform och skickas med vanlig post. Bonusen kan också ”laddas på” kortet. Även andra förmåner kan laddas på kortet. Det handlar då framför allt om kundpriser/kortpriser på utvalda varor.

Bland andra förmåner kan nämnas att du får en kostnadsfri reseförsäkring och avbeställningsskydd om du köper en resa med ditt kort samt att du vid köp av hushållsmaskiner och hemelektronik får extra garanti och en trygghetsförsäkring.


Villkor ICA Banken

För att ha möjlighet att bli beviljad ICA Banken kreditkort ska du uppfylla följande grundvillkor:

 • 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Godkänd i kreditprövning
 • Inga betalningsanmärkningar

Räntor och kostnader för ICA Banken

Att ha ICA Bankens kreditkort är inte gratis. Bara att ha kortet i plånboken kostar 27 kr per månad. Krediten är räntefri i upp till 60 dagar och på obetald skuld löper en effektiv ränta på 11,24% (korrekt per juli 2016).

Du behöver inte betala någon avgift för uttag i bankomater (alla bankomater, inte bara ICA:s egna). För köp eller uttag i utländsk valuta får du betala 1,25% i påslag.


Kundtjänst och adress till ICA Banken

ICA Bankens kundtjänst har öppet för personlig service mellan kl. 8-17 på vardagar. Du har också möjlighet att kontakta kundtjänst via meddelande när du är inloggad på ditt konto. På dina egna sidor kan du enkelt administrera det mesta som har med ditt konto att göra.

Telefon: 033-47 47 90
E-post: icabanken@ica.se

Adress
ICA Banken AB
504 82 Borås